Open Bedrijven Dag

Welkom op de Open Bedrijven Dag Hasselt

De Open Bedrijven Dag (OBD) is hét event waarbij je op een leuke manier ontdekt hoe het eraan toegaat bij onze Hasselter bedrijven. Op zaterdag 30 september 2023 openen zij van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren! Het event vindt plaats op het bedrijventerrein Zwartewater en de organisatie is in handen van de Bedrijvenkring Hasselt (BKH).

Bedrijfsdeuren gaan voor je open

De 30 deelnemende bedrijven ontvangen je met open armen. Ze investeren graag in de relatie met jou als inwoner van Hasselt, Zwartewaterland of misschien wel verder. Simpelweg door de ‘rode loper’ voor je uit te rollen. Er valt bij de verschillende bedrijven veel te zien en te beleven. Het aanbod is divers, alle sectoren komen aan bod. Van productie, handel, bouw/infra, ambacht, transport tot dienstverlening.  Hieronder vind je de logo’s van de deelnemende bedrijven.

Een feestje voor iedereen

De Open Bedrijven Dag is een feestje voor jong en oud. Heb je als inwoner hier altijd al een kijkje in de keuken willen nemen? Hoe ziet de productie of dienstverlening eruit? Hoe werken ze daar? Ken je iemand die daar werkt en wil je zijn of haar werkplek eens zien? Of zoek je misschien inspiratie voor een studiekeuze of nieuwe job? Dit is je kans! De OBD is er voor iedereen.

Wat valt er te beleven?

Zeg nou zelf; wanneer krijg je de kans om bij interessante bedrijven binnen te kijken en een gesprekje aan te gaan? Dat is natuurlijk al een ervaring op zich. Maar er is meer! Elk bedrijf heeft iets leuks of interessants voor je in petto. Denk aan een rondleiding, demonstratie, prijsvraag, fotoshoot en misschien kun je wel even ‘meewerken’. Laat je verrassen, de bedrijven zijn creatief.

Waar moet je zijn?

De centrale locatie is bij Scania Logistics aan de Hanzeweg 24. Daar start om 10.00 uur de dag officieel met burgemeester Eddy Bilder en voorzitter van de BKH Herman Knol. Je bent dan van harte welkom. Op het terrein bevindt zich verder een ‘braderie’ met kraampjes van bedrijven en een kidsplein waar natuurlijk een springkussen niet mag ontbreken. Liever rechtstreeks de bedrijven bezoeken kan ook. Vanaf 10.15 uur staan de deuren voor je open.

Vrijheid blijheid

Je kiest zelf welke bedrijven je graag wilt bezoeken. Van enkele tot allemaal. Er is geen vaste route. Maar om het wat makkelijker te maken hebben we wel een overzichtskaart van de bedrijven. Deze vind je in de flyer die je in september thuis ontvangt. Verder herken je alle deelnemende bedrijven aan een opvallende beachflag die voor de deur staat. Je bepaalt natuurlijk zelf of je kort of lang blijft en zo hop je van de één naar de ander. De fiets is daarvoor het ideale vervoermiddel.

Winactie

We vinden het leuk als je jouw bezoekje deelt op social media. Dus fotograferen, filmen en delen maar! Wil je dat doen met #obdhasselt? Na afloop kijken we wie dat het best heeft gedaan. Voor de winnaars hebben wij een leuke prijs. Heb je gewonnen? Dan krijg je van ons een reactie via een PB!

Trots op Zwartewaterland

De Open Bedrijven Dag wordt ook benoemd in het lokale blad Trots op Zwartewaterland, bekijk hier het artikel.

Download hier de flyer en kijk wat je bij de bedrijven kunt beleven